Türkiye’nin yenilenebilir enerji sektöründeki en saygın şirketleri arasında yer alan EkoRE, New York’taki Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliğinde düzenlenen Paris İklim Anlaşması imza töreninde yer aldı. BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon’un davetlisi olarak, EkoRE’yi temsilen imza törenine katılan EkoRE CEO’su Serhan Süzer, dünyanın önde gelen sivil toplum liderleri ve iş insanları ile buluştu.
EkoRE CEO’su Serhan Süzer, BM Genel Sekreterliğinde düzenlenen ve dünyanın önde gelen liderlerinin katıldığı Paris İklim Anlaşması imza töreninde yer aldı. Dünya liderleri, 22 Nisan Dünya Günü’nde ABD’nin New York şehrinde düzenlenen ve dünyanın geleceği için en önemli adımlardan biri olarak kabul edilen Paris İklim Anlaşması imza töreni için, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon’un davetlisi olarak bir araya geldi. İmza töreninin önemli amaçlarından biri de iş dünyası ve sivil toplum liderlerinin söz konusu anlaşmanın etkin şekilde hayata geçirilmesi konusunda sorumluluk almalarını sağlamak.
Yenilenebilir enerji, çevre ve sosyal yardımlaşma alanlarındaki çalışmalarıyla tanınan EkoRE CEO’su Serhan Süzer, bu bağlamda davet edildiği zirvede dünyanın önde gelen iş insanları ve sivil toplum liderleriyle birlikte bulundu.
İmza töreni hakkında yorumlarda bulunan Serhan Süzer, “Bu anlaşma bir kırılma noktasıdır. Paris Anlaşması ile yüzlerce ülke ‘iklim değişikliği en önemli sorunumuzdur ve bunun için gerekeni yapacağız’ diyerek bağlayıcı bir metne imza attılar. Bağlayıcı bir metin çünkü iklim değişikliği için taahhüt ettiklerini yerine getirmediklerinde uluslararası hukuk devreye girecek. Bütün ülkelerin de taahhütlerinin arasında yenilenebilir enerji oranını hızlı bir şekilde artırmak var. Çünkü herkes yenilenebilir enerjinin iklim değişikliği ve küresel ısınmanın önüne geçmenin en etkili yolu olduğunun farkında. Bu da bizim sektörün ne kadar önemli bir misyon taşıdığını net bir şekilde ortaya koyuyor” dedi.
Paris İklim Değişikliği Anlaşması, kömür ve doğalgaz ile elde edilen enerjinin çevreci ve yeşil enerjiler ile yenilenmesi ve yeni teknolojilere göre yeniden tesis edilmesi için Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği yeşil fonlarını kullanma fırsatını sunuyor.
21 Nisan 2017 yılına kadar imzaya açık kalacak anlaşma metni, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 130’u aşkın ülke tarafından ilk gününde imzalandı. Şu ana kadar iklim konusunda hazırlanmış en kapsamlı anlaşma metni olan Paris İklim Anlaşması, aynı zamanda bir gün içerisinde en fazla imza toplanan uluslararası anlaşma olma özelliğini de taşıyor. Sera gazı salınımını kısıtlamak, küresel ortalama sıcaklık artış limitinin yüzyılın sonuna kadar 1,5 ila 2 derece arasında sınırlandırılmasını amaçlayan anlaşma metnini imzalamak için Türkiye adına Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı katıldı.