Enerji Sektörünün Kalbi İstanbul’da Atacak

0
1342

istannul (Medium)25 Sivil toplum örgütü, enerji ve çevre ile ilgili tüm gelişmeleri ICCI 2015’te masaya yatıracak. Hedef, 2023’te 500 milyar kWh’e çıkması öngörülen Türkiye’nin, elektrik enerjisi talebi karşılamak…

Açılışını, 6 Mayıs’ta Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın yapacağı, ICCI 2015 – 21.Uluslararası Enerji ve Çevre Fuar ve Konferansı, sivil toplum örgütlerinin, üniversite ve kamunun buluşma platformu oluyor. Sektör, 2014 yılı sonu itibarıyla elektrik üretiminin 250,4 milyar kWh, tüketiminin ise 255,5 milyar kWh olduğu Türkiye’de, talebi karşılayacak elektrik üretimini gerçekleştirecek ortak çözümler üretmeyi amaçlıyor.

Sektörel Fuarcılık ve Deutsce Messe tarafından ortak düzenlenecek ICCI 2015’de, fuar bölümünde enerji ve çevre ile ilgili en son teknolojilerin sergileneceğinin altını çizen

Sektörel Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü Süleyman Bulak, “Türkiye’nin, 2023 yılı hedefleri var. Büyüyen bir ekonomi, büyüyen bir enerji talebini de beraberinde getiriyor. Fuarlarda, elbette ki katılımcı firmalar yeni ürünlerini, en son teknolojileri sergiliyorlar. Karşılıklı işbirliği görüşmeleri yapıyorlar. Bizim fuarımızın bir amacı da, düzenlenen panel ve konferanslar ile 2023 yılında 500 milyar kWh’e çıkacağı öngörülen elektrik enerjisi talebi karşılayacak yeni teknolojileri ele almak, enerji üretiminde sorunlar varsa bunları ilgili kurumlarla direkt paylaşıp çözüm yolları bulmaktır” dedi.

Enerji talebi 2014’de %3.7 arttı

Bakanlık verilerine göre 2014 yılı sonu itibarıyla Türkiye’de elektrik üretiminin 250.4 milyar kWh, tüketiminin ise 255.5 milyar kWh olduğu görülüyor. Türkiye’nin yıllık elektrik enerjisi tüketim artış hızı son 12 yılda ortalama %5.67 seviyelerinde gerçekleşti. Elektrik enerjisi talebindeki artış ise, 2013 yılında %1.6 iken, 2014 yılında %3.7 olarak gerçekleşti.

ICCI 2015 – 21.Uluslararası Enerji ve Çevre Fuar ve Konferansı’na ilgili tüm kurum ve kuruluşların destek verdiğini ifade eden Süleyman Bulak, “Türkiye, elektrik enerjisi ihtiyacını karşılamak için kaynak çeşitliliği yaratıyor. Termik, hidrolik, jeotermal derken; artık rüzgar, güneş, nükleerden söz ediliyor. Bir yandan da, kaynakları elektrik enerjisine çevirirken kaybolan enerjinin ısıya dönüştürülmesi gibi çevreci yaklaşımlar gün geçtikçe yaygınlaşıyor. Bu yıl ki fuarımız, yeni teknolojiler ve uygulamalar açısından da çok zengin olacak” diye konuştu.