17.300 seyirci kapasitesine sahip Başakşehir Fatih Terim Stadyumu, UEFA ve FIFA standartlarına göre tasarlanmış ve 160 bin metrekare üzerine inşa edilmiştir. Başakşehir Stadyumu’nu Türkiye’deki diğer stadyumlardan ayıran en önemli özelliklerinden biri ise Türkiye’nin ilk cephe ışıklandırmalı stadyum olmasıdır.
İstanbul Başakşehir Kulübü, stadyumun cephe aydınlatmasıyla taraftarlar, maç tutkusu ve kent ile görsel bir bağlantı kurmak için ışığı tercih etti. Çünkü bir stadyum konstrüksiyonu ancak ışık ile bütünleşerek duygulara hitap edebilirdi.
Başakşehir Stadyumu, cephe üzerindeki ışık şovlarıyla taraftarlara eşsiz ve unutulmaz bir stadyum deneyimi yaşatan dev bir tuval haline getirildi. Bu ışık şovları, hem takımını desteklemek için stadyuma gelen taraftarların hem de televizyon başındaki izleyicilerin maçın tüm duygu ve dinamizmi yaşamasını ve hissetmesini sağlıyor.
Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nun cephesinde toplamda 9.200 metre LLW2 linear armatür kullanıldı. Bu armatürde 8,4 W/m gücünde, DMX RGB kontrolüne uyumlu 16 milyon renk skalası olan ledline ürün kullanıldı. Ayrıca, LLW2 ürününün kasası özellikle kablo detaylarını gizlemek amacıyla daha derin tasarlandı. Böylece, kablo kalabalıklığı ortadan kaldırılarak stadyum cephesinde estetik bir görüntü sağlandı. Armatürlerin çalışma voltajı 24V DC’dir. Güç kaynakları yine armatür kasanın içine gizlenerek oluşabilecek gerilim düşüşünün önüne geçildi ve her bölgede ışık seviyesinin eşit olması sağlandı.Armatür kasaları, cephe renginin RAL koduyla aynı renge boyanarak estetik görünüm yine korundu. Armatür montajı, cephe yalıtımına zarar vermeyecek şekilde cephede yer alan kompozit alanlar üzerindeki derz aralarına yapıldı. Ayrıca kullanılan özel IP korumalı soketler ile montaj daha hızlı ve pratik hale dönüştürüldü. Ayrıca, armatürler kompozit alanlara göre ölçülendirildi ve maksimum 2 metre, minimum 20 cm olarak üretildi.
Montaj yapılan kompozit alanlar belirli tiplerden oluştuğu içinher tipe bir adet data panosu hazırlandı ve toplamda 46 bin piksellik bir sistem oluşturuldu. Data panoları, stadyum içerisinde görevlilerin kolayca ulaşabileceği, taraftarların ise ulaşamayacağı kısma monte edildi. Her tipin panosu kendi hizasında yerleştirildi. Her bölüm, montaj yapılan led miktarına bağlı olarak 2 ya da 3 Sub-Controller ile kumanda ediliyor. Stadyum çevresinin tamamını dolaşan data sisteminin kontrolü bilgisayar üzerinden online olarak yapılıyor. Montajı yapılan armatürlerin piksel haritası bölüm bölüm çıkarıldığı için yönetimden gelen talepler ve uzmanlarımızın önerisi ile çeşitli senaryolar kurgulanıp görsel efektler hazırlandı ve uygulandı. Farklı konseptlere göre yeni animasyonlar hazırlanıp uygulanabilmektedir