GE Türkiye, İTÜ ile Edison Mühendislik Geliştirme Programı için İşbirliği Protokolü İmzaladı.

0
1905

ge (2) (Medium)GE, genç mühendislerini yetiştirdiği, seçkin Edison Mühendislik Geliştirme Programı için, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile bir işbirliği protokolü imzaladı. Programda, dünya genelinde yalnızca 1.100 katılımcı bulunuyor.

GE’nin üstün donanımlı teknik liderler yetiştirdiği Edison programına kayıtlı veya programdan başarı ile mezun olmuş seçkin mühendisler, İTÜ Uçak ve Uzay Mühendisliği, Malzeme Mühendisliği ve Makine Mühendisliği bölümlerinde yüksek lisans ve/veya doktora programlarına kabul edilecek. GE, Türkiye’de yerel inovasyonun güçlenmesi ve nitelikli teknolojik araştırmalar yapabilecek Türk mühendisler yetiştirmek adına üniversite-sanayi işbirliklerinin öneminin farkındalığı ile çalışmalarına devam ediyor.

ge (1) (Medium)General Electric (GE)’in Edison Mühendislik Geliştirme Programı, GE Türkiye ve İstanbul Teknik Üniversitesi arasında imzalanan işbirliği protokolü ile İTÜ yüksek lisans ve doktora programlarında denklik hakkı kazandı. Program, zengin endüstri birikimini, özenle tasarlanmış bir program dahilinde aktararak, nitelikli teknolojik araştırmalar yapabilecek, üstün donanımlı teknik liderler geliştirmeyi amaçlıyor.

Sunulan bu denklik olanağı sayesinde, kayıtlı veya programı başarı ile tamamlamış mühendisler, endüstriyel kabiliyetlerinin yanında akademik olarak da gelişerek yüksek lisans ya da doktora derecesi alabilecekler.

GE tarafından 26 farklı ülkede, 66’dan fazla mühendislik organizasyonunda uygulanan ve dünya çapında yalnızca 1.100 katılımcısı olan Edison Mühendislik Geliştirme Programı, Türkiye’de 2009 yılında başlatıldı. GE’nin havacılık iş kolunda uyguladığı Edison programında; katılımcılar, program süresince farklı teknolojilik alanlarda görevlendiriliyor ve böylece uzmanlaşacakları alanı seçebiliyorlar. GE çalışanlarının yanı sıra, GE’ye yeni katılacak mühendislerin başvurularının da kabul edildiği programa seçilen Edison mühendisleri, 2 yıl boyunca GE’nin İleri Seviye Mühendislik Kursları (Advanced Courses in Engineering (ACE)) müfredatını takip ederek, GE’nin endüstri tecrübesi ile şekillendirdiği teknik ve liderlik eğitimleri alıyor ve farklı teknolojik alanlarda görevlendiriliyor. İmzalanan protokol kapsamında programa kayıtlı veya mezun olmuş mühendisler, İTÜ Uçak ve Uzay Mühendisliği, Malzeme Mühendisliği ve Makine Mühendisliği bölümlerinde yüksek lisans ve/veya doktora programlarına kabul alacak.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca yaptığı açıklamada GE ile imzalanan protokolün nitelikli araştırma yapabilecek üstün donanımlı mühendisler yetişmesindeki önemine vurgu yaptı. Karaca, “Mühendis yetiştirme konusunda ülkemizde çok önemli bir yere sahip olan İTÜ olarak GE ile bu işbirliğine imza atmaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz. GE Edison Mühendislik Geliştirme Programı’na denklik sağlayan bu protokol anlaşmamız ile mühendislerimizin iyi bir akademik eğitim ile zengin endüstri tecrübesini birleştirerek ülkemize önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Türkiye Teknoloji Merkezi Genel Müdürü Dr. Aybike Molbay, GE Türkiye’nin yerel inovasyonu destekleme hedefi doğrultusunda gerçekleştirdiği çalışmalar içinde önemli bir girişimlerinin İstanbul Teknik Üniversitesi ile imzalanan protokol olduğuna dikkat çekti.

Molbay, “GE Türkiye olarak, üniversite-sanayi işbirliğinin gücünü gösteren bu protokol ile ülkemiz mühendisliğin desteklenmesi hedefimize yönelik bir adım daha atmış olmanın heyecanını yaşıyoruz. Edison Mühendislik Geliştirme Programı ile sağlanan denklik, GE’nin zengin endüstri deneyimi ile akademik öğrenimi destekleyerek, etkin bir kariyer yolculuğuna olanak sağlayacak. Bu protokolü, hali hazırda GE Garaj çalışmalarımızı yürüttüğümüz ve ülkemizin dünya standartlarında mühendis yetiştiren üniversitesi olan İTÜ ile imzalamış olmaktan büyük gurur duyuyoruz” dedi.