“Ankara’yı Yüksek Teknoloji Üretim Merkezi Yapacağız”

“Ankara’yı Yüksek Teknoloji Üretim Merkezi Yapacağız”

“Ankara’yı Yüksek Teknoloji Üretim Merkezi Yapacağız”

AK Parti Ankara 1.Bölge Milletvekili Adayı Barış Aydın: “Artık bir sanayi kenti olan Ankara, devlet, üniversiteler ve özel sektör işbirliğiyle Türkiye’nin teknoloji üretimi üssü haline gelebilir”

baris (1) (Medium)AK Parti Ankara 1.Bölge Adayı Barış Aydın, son yıllardaki sanayileşme hamlesi ile artık bir sanayi kenti olan Ankara’nın bir “Yüksek Katma Değerli Ürünler Üretim Merkezi” haline getirilmesi için çalışacağını bildirdi.

Aydın yaptığı açıklamada, 5.2 milyonluk nüfusu ile Türkiye’nin en büyük ikinci ili olan Başkent Ankara’nın 7’si faal 12 organize sanayi bölgesinin, son yıllarda sanayileşme alanında kaydettiği hamlenin göstergesi olduğunu ifade etti. Ankara’nın sanayileşme ivmesinin özel sektör eliyle devam ettiğini ifade eden Aydın, İSO’nun 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde Ankara merkezli firma sayısının 30’a yaklaştığına işaret etti. Aydın, Türkiye’nin 2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat ve en büyük 10 ekonomi arasına girme hedefine ulaşmada, ülkenin yüksek katma değerli ürün ve hizmet üretim kapasitesinin artırılmasının büyük önem taşıdığını, bu alanda öne çıkacak illerin başında ise Ankara’nın geldiğini vurguladı. Ankara’nın verdiği beyin göçünün durdurulmasının bu konuda hayati önemde olduğunu vurgulayan Aydın, “Ankara teknolojiye yatırım ve teknoloji üretiminde çok ileri seviyelere gelecek birikim ve güce sahiptir. Bu alanda inovasyon, Ar-Ge ve teknopark faaliyetleri temelinde üniversite-sanayi işbirliği büyük önem taşıyor” dedi.

-Ankara, Türkiye’nin teknoloji üretim üssü olabilir

baris (2) (Medium)Ankara’da 21 üniversite 265 bin üniversite öğrencisinin bulunduğunu ve sayının her geçen gün arttığını belirten Aydın,  şöyle dedi:

“Ankara, Başkent oluşu, coğrafi konumu, ana ulaşım hatları üzerinde yer alması, bürokrasiye yakınlığı, güvenli olması, genç nüfusu, üniversite birikimi ve genel ekonomik potansiyeli ile ileri teknoloji yatırımları için son derece uygundur. Halen yüksek katma değerli savunma sanayii ürünleri üretiminde önemli bir merkez olan Ankara, 6 teknoparkı ile bu alanda da Türkiye’de öncü illerin başında gelmektedir. Son yıllarda hızla artan teknokentleri ve Ar-Ge merkezleri ile Ankara, hükümet politikaları ve yerel birimlerin çabalarıyla Türkiye’nin Yüksek Katma Değerli Ürün ve Hizmetler Üretim Merkezi haline getirilebilir. Hızlı sanayileşme ve kalkınma ivmesiyle Ankara, Türkiye’nin teknoloji üretimi üssü haline gelebilir.”

-“İleri teknoloji yatırımlarına etkin destek şart”

Ankara’ya yönelik ileri teknoloji yatırımlarının etkin biçimde desteklenmesi gerektiğini ifade eden Aydın, Ankara Kalkınma Ajansı’nın başlattığı “İleri Teknolojilerde Yüksek Katma Değer Mali Destek Programı”nın bu yönde önemli bir adım ve itici güç olacağını vurguladı. Aydın, ileri teknoloji yatırımlarına desteğin artırılması, devlet, özel sektör ve üniversitelerde bu bilincin güçlenmesi ve Ankaralı girişimcilerin aktif biçimde bu konuya odaklanmasını istedi.

Firmaların tasarım, üretim ve kurumsal kapasite ve yeteneklerinin artırılması, teknoloji yoğun ürünlerin geliştirilmesi ve üretimi, ileri teknolojili sektörlerde markalaşma ve ihracat kapasitesinin artırılması ve bu amaca yönelik olarak Ar-Ge, test, kalibrasyon hizmetleri ve laboratuvar altyapılarının güçlendirilmesi ile Ankara’nın bir “Teknoloji Üretim Merkezi” haline gelme potansiyelinin son derece yüksek olduğuna işaret eden Aydın, bu gelişmenin Türkiye ekonomisini de dünyada üst basamaklara taşıyacağını vurguladı.



Senior appointments at Günsan Elektrik

ELEKTRİK-ELEKTRONİK SEKTÖRÜNÜN 2019 İHRACAT ŞAMPİYONLARI BELLİ OLDU

YILKOMER Etkinliği Yoğun Katılım ile Gerçekleşti

CWIEME BERLİN 2017 FUARINA KATILDIK...

Ghana Power Electric 2017 Fuarı açıldı...

Dubai Middle East Electricity Fuarı 2017 Görselleri

Aydınlatma Derneği (AGİD) Üyeleri Bir Araya Geldi

CWIEME İstanbul 2016 Fuarı Görselleri

İran Electricity Fuarı 2016 Tahran'da Gerçekleşti

Güneş Enerjisi Üretimini Ucuzlatacak Buluş

KJ Power Generator, IDEF 2025’te Yeni Nesil Enerji Çözümleriyle Göz Doldurdu

Üretimin Yeni Nesil Beyni: Mitsubishi Electric MX Controller

Erse Kablo Global Marka Bakış Açısıyla Yükselmeye Devam Ediyor

JENDER, 1. Yılını AKSA Jeneratör Ev Sahipliğinde Kutladı

Samsung ile Tesla’dan 16,5 Milyar Dolarlık Dev Çip Anlaşması: İşte Detaylar

BM Genel Sekreteri Guterres: Fosil Yakıtlar 'Yolun Sonuna Geliyor

Limitimizi Yine Aştık WWF-Türkiye’den Uyarı: “1.8 Dünya varmış gibi tüketiyoruz”

Aksa Akrilik, Enerji İş Birimi’ni Akset Enerji çatısı altında topladı

Elektrikli otomobiller için ÖTV zammı geldi. Elektrikli otomobillerdeki yeni ÖTV oranlarına göre fiyatlar nasıl olacak?

Enerjisa Dağıtım Şirketleri kritik teknolojiyi Türkiye’ye getirdi: Temas gerilimi tespit teknolojisiyle şebeke güvenliği artıyor

Enerjisa Enerji, 5,25 Milyar TL ile tüm zamanların en büyük reel sektör tahvil ihracını Ak Yatırım aracılığıyla gerçekleştirdi

SIEMENS TÜRKİYE, EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI’NA YAPTIĞI ENERJİ VERİMLİLİĞİ PROJESİNİ TAMAMLADI

Akfen Yenilenebilir Enerji’nin Hidrojen Projesi ‘Hydromod’ Avrupa Birliği’nden 3.4 Milyon Euro Hibe Almaya Hak Kazandı

Chint Power ve Enexus Renewable Energy’den Romanya’da 50 MWe Ürün Tedarik Anlaşması

Astor Enerji

CHINT ‘’Enerji Dönüşümüne Öncülük Ediyoruz’’

Harun Yerlikaya; X Koren Electric’i Dünya Devi Yerli Bir Marka Olmak Amacıyla Ülkemize Kazandırdık

Uludağ Klimayı, Pano Kliması ile Özdeşleşen bir İsim Haline Getirdik

Elektrik Mühendisliği Sektöründeki Eksiklikler ve Çözüm Yolları

Dijital Dönüşümü, İş Yapış Biçimimizi Yeniden Tanımlayan Bir Strateji Olarak Görüyoruz

ŞAMDAN PANO: Elektrik Panolarının Önemi ve Güvenlik Gereksinimleri daha da Artırmıştır

ILX Mühendislik, Makine Otomasyonu için Endüstriyel Parçaların Önde Gelen Üretici, Tedarikçi ve Çözüm Sağlayıcılarından Biridir

TOBB Nefes Kredisi'ne Firmalardan Yoğun İlgi

Hisarcıklıoğlu, Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile görüştü: “Türk firmaları Suriye'de önemli rol üstlenebilir”

Elektrik Santrallerine 1,89 Milyar Liralık Kapasite Mekanizması Desteği

Bakır Tarifesinde Geri Adım Beklentisi

OSB’lerin Telefonları Susmuyor

Üntel Kablo’da Stratejik Üst Düzey Atama

Electricity Turkey Magazine Temmuz / July 2025

Afrika’ya 150 Milyon Dolarlık Yatırım için İmzalar Atıldı Aksa Enerji ve Africa Finance Corporation’dan Güçlü Anlaşma 

Yükleniyor