Global, temiz ve yenilenebilir enerji portföyünü Mardin güneşiyle büyüttü
Global, temiz ve yenilenebilir enerji portföyünü Mardin güneşiyle büyüttü
ANA MANŞET
7.11.2019 16:00
7.11.2019 16:00
ELECTRICITY
Global, temiz ve yenilenebilir enerji portföyünü Mardin güneşiyle büyüttü

Global Yatırım Holding, stratejik yatırım alanları arasında yer alan temiz ve yenilenebilir enerji üretiminde ilk güneş enerjisi santralini devreye alıyor. Holding’in iştiraki Ra Solar, Mardin’de yatırımını gerçekleştirdiği 9 MW’lık (10,8 MWp) santralin kısmı geçici kabulünü tamamladı. Biyokütle enerji üretiminde lider yatırımcılar arasında yer alan Global Yatırım Holding’in portföyünde bulunan santrallerin kurulu gücü, Ra Solar ile birlikte 92,3 MW’a yükseliyor. Kurulu gücün 38,2 MW’ı temiz ve yenilenebilir enerjiden geliyor.

Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, “Ülkemizin enerjide dışa bağımlılığını azaltmak için yenilenebilir kaynaklarından üretime yatırım yaparak ekonomiye katkı sağlamayı hedefliyoruz. Temiz ve yenilenebilir olduğu kadar verimli enerji çözümlerine odaklanıyoruz” dedi. Kutman, “Çeşitli coğrafyalarda liman iş kolumuz sayesinde edindiğimiz ilişkilerimizi kullanarak yenilenebilir enerji portföyümüzü yeni projeler veya satın almalarla geliştirmeyi sürdüreceğiz” dedi.

Global Yatırım Holding Enerji ve Madencilik CEO’su Atay Arpacıoğulları, “Ülkemizin güneş enerjisinden elektrik üretimi için Fas ve ABD'nin ardından en uygun üçüncü coğrafyaya sahip olduğu kabul ediliyor.Türkiye’de toplam üretimin sadece yüzde 3’ünü oluşturan güneş enerjisi, geliştirilme potansiyelini koruyor” şeklinde konuştu.

Yenilenebilir ve temiz enerji stratejik yatırım alanları arasında yer alan Global Yatırım Holding, portföyünü Mardin’de gerçekleştirdiği ilk güneş enerjisi santrali yatırımı ile çeşitlendirerek büyüttü. Holding’in iştiraki Ra Solar, 9MW’lık (10,8 MWp) güneş enerjisi santralinin kısmi geçici kabulünü tamamladı.

Ra Solar’ın yılda 20 milyon kilovatsaat (KWh) enerji üreterek 7.500 konutun elektrik ihtiyacını karşılaması hedefleniyor. Mardin’deki santralin 2020 yılı itibarıyla 10 yıl süreyle Yenilenebilir Enerji Kaynaklarını Destekleme Mekanizması’na (YEKDEM) yararlanması ve KWh başına 13,3 ABD sentlik tarifeden elektrik satması öngörülüyor. Biyokütle enerji üretiminde lider yatırımcılar arasında yer alan Global Yatırım Holding’in portföyünde bulunan santrallerin kurulu gücü Ra Solar ile birlikte 92,3 MW’a yükseliyor. Kurulu gücün 38,2 MW’ı temiz ve yenilenebilir enerjiden geliyor.

Portföyü geliştirmeyi sürdüreceğiz

Temiz ve yenilenebilir enerjinin, liman işletmeciliği ve varlık yönetiminin yanı sıra üç stratejik yatırım alanları arasında yer aldığını vurgulayan Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, şunları söyledi: “Ülkemizin enerjide dışa bağımlılığını azaltmak için yenilenebilir kaynaklardan üretime yatırım yaparak ekonomiye katkı sağlamayı hedefliyoruz. Temiz ve yenilenebilir olduğu kadar verimli enerji çözümlerine odaklanıyoruz. Kaynak ve coğrafya olarak çeşitlendirilmiş ve dengeli bir elektrik üretimi portföyü kurmak için çalışıyoruz. Stratejimiz, uzun vadeli, cazip, garantili tarifeler aracılığıyla yenilikçi yeşil enerji çözümleri geliştirmek. Çeşitli coğrafyalarda liman iş kolumuz sayesinde edindiğimiz ilişkilerimizi de kullanarak yenilenebilir enerji portföyümüzü yeni projeler veya satın almalarla geliştirmeyi sürdüreceğiz.”

Fas ve ABD’nin ardından en uygun coğrafya

Türkiye’nin güneş ışınımı açısından avantajlı bir coğrafi konuma sahip olduğuna dikkat çeken Global Yatırım Holding Enerji ve Madencilik CEO’su Atay Arpacıoğulları, “Ülkemizin güneş enerjisinden elektrik üretimi için Fas ve ABD'nin ardından en uygun üçüncü coğrafyaya sahip olduğu kabul ediliyor. Dış pazarlarda olgunlaşmış olmasına karşın Türkiye’de toplam üretimin sadece yüzde 3’ünü oluşturan güneş enerjisi, geliştirilme potansiyelini koruyor” şeklinde konuştu.

  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANA MANŞET
Enerjisa Enerji 2024 Genel Kurul Toplantısını Gerçekleştirdi
ANA MANŞET
İnform Estia Hybrid UPS ile Kesintisiz, Güvenilir ve Temiz Enerji
ANA MANŞET
Elektrik Tesisatından Kaynaklı Yangınlara Dikkat!
ANA MANŞET
EMSAD’ın yeni başkanı Zafer Arabul oldu 
ANA MANŞET
Electricity Turkey Magazine Mart/March 2025
ANA MANŞET
İTALYA’DA ENERJİ DÖNÜŞÜMÜ BULUŞMASI: KEY - THE ENERGY TRANSITION EXPO BAŞLADI
ANA MANŞET
Hager’den: Yeni Cubyko Leaf anahtar priz serisi, geri dönüşümle şekillendi 
ANA MANŞET
Libya'da Enerji Sektörünün İlk Buluşma Noktası: Powerelec Expo Libya 
ANA MANŞET
Geri sayım başladı: Light + Building 2026'nın bir parçası olun 
ANA MANŞET
Erse Kablo, Global Vizyonuyla A-tech Fuarı’nda Bir Kez Daha Dikkat Çekti 
ANA MANŞET
Günsan’dan elektrik ihtiyaçlarına zahmetsiz çözüm: GEO Serisi, geçmeli plastik şase yapısı ile hızlı montaj imkanı sağlıyor 
ANA MANŞET
İnform Forte UPS ile Temiz ve Kesintisiz Enerji Devri 
ANA MANŞET
Bakan Bayraktar: “2035 Res Ges Yatırım Hedefimiz 80 Milyar Dolar” 
ANA MANŞET
Sürdürülebilir Endüstrinin Enerjisi HANNOVER MESSE 2024’de
ANA MANŞET
ASTOR ENERJİ TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK 178. ŞİRKETİ
ANA MANŞET
Hager Group, Enerji Yönetimi Uzmanı Eficia ile Güçlerini Birleştiriyor, Yeni Yatırımı ile Enerji Verimliliği Çalışmalarına Hız Verecek
ANA MANŞET
Genel Aydınlatma Amacı ile Kullanılan Bazı Lambaların Kullanımdan Kaldırılmasına Son Bir Ay! 
ANA MANŞET
EUROPOWER ENERJİ, Temelini Attığı 9’uncu Fabrikası ile Büyümesini Sürdürüyor
ANA MANŞET
Erse Kablo Olarak, Kocaeli Üniversitesi KOÜ Formula Student Takımı’nı Destekliyoruz
ANA MANŞET
Dicle Elektrik Güneydoğu Anadolu’ya 2023 Sonuna Kadar Yapacağı 8.3 Milyar TL Sürdürülebilir Yatırımla Bölgeyi Kalkındırıyor!
ANA MANŞET
ABB ve Microsoft, Jeneratif Yapay Zekayı Endüstriyel Uygulamalara Taşımak İçin İş Birliği Yapıyor