10 Ekim 2025 Cumartesi günü tarihi Cemile Sultan Korusu’nda düzenlenen etkinlik, sektör firmalarının yoğun ilgisiyle dikkat çekti.
Komite Başkanı Gülşah Uçar, açılış konuşmasında vizyonunu şöyle özetledi: “Görev süremiz boyunca, elektrik sektörünün her bir bileşenine eşit mesafede durmayı ve her görüşe değer vermeyi kendimize ilke edindik. Sadece kendi yolumuzu çizmek yerine, sektörün ortak aklıyla hareket etmeyi, deneyimlerimizi paylaşmayı ve birbirimizden öğrenmeyi önemsiyoruz. Bugün burada, kısa sürede organize edilmesine rağmen gösterilen yoğun ilgi, bu yaklaşımın ne kadar doğru ve gerekli olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor. Bizim için her toplantı, sadece fikir alışverişi değil; aynı zamanda sektörün geleceğine katkı sağlamak için bir fırsattır. Katılımcıların deneyimlerini paylaşması, sorunları açıkça dile getirmesi ve çözüm önerilerini ortaya koyması, hepimizin yolunu aydınlatacak değerli bir süreçtir. Bu anlayışla, sektörde dayanışmayı güçlendirmeyi ve yenilikçi adımları birlikte atmayı hedefliyoruz.”
Etkinlik kapsamında sektörün güncel gündemi, yatırım fırsatları ve destek mekanizmaları detaylı biçimde ele alındı. Katılımcılara sunum yapan isimler, hem bilgi aktarımı hem de çözüm odaklı öneriler sundu:
İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Serkan Özmen, sektörde nitelikli personel istihdamının önemi üzerinde durdu ve firmaların çalışan yetiştirme programlarından yararlanabileceği teşvik ve destek mekanizmalarını ayrıntılı şekilde aktardı. Özmen, özellikle elektrik ekipmanları sektöründe yetkin iş gücünün, firmaların verimliliğini ve rekabet gücünü artırmadaki kritik rolüne dikkat çekti.
İTO Fuarlar Müdürlüğü’nden Murat Özturan, firmaların yurtiçi ve yurtdışı fuarlara katılım süreçlerini ve sağlanan teşvik olanaklarını detaylandırdı. Sunumunda, özellikle makine yatırımı teşvikleri ve fuar katılım destekleri ile firmaların uluslararası pazarlara açılma fırsatlarının artırılabileceğini vurguladı. Özturan, katılımcılara destek başvuru süreçleri, finansal avantajlar ve fuar sonrası raporlama uygulamalarıyla ilgili kapsamlı bilgiler sundu.
İTO Proje ve İş Geliştirme Müdürlüğü’nden Hamidettin Yücel, proje destekleri, yatırım teşvikleri ve makine a
lımlarında sağlanan özel destek programlarını ele aldı. Yücel, firmaların yeni yatırımlarını ve Ar-Ge projelerini hızlandırabilecek teşvikleri nasıl etkin kullanabileceklerini örneklerle anlattı. Ayrıca, sektörde büyüme ve inovasyonu destekleyen stratejik projelerin önemine dikkat çekti.
Katılımcılar, sunumların ardından gerçekleşen soru-cevap bölümlerine aktif şekilde katılarak, hem mevcut desteklerden nasıl yararlanabileceklerini netleştirdi hem de uygulamada karşılaştıkları sorunlara çözüm odaklı öneriler aldı. Bu etkileşimli bölüm, sektörün ortak hedefler doğrultusunda birlikte hareket etmesini ve bilgi paylaşımını güçlendirmesini sağladı.
Bu toplantı, sadece sektör temsilcilerini bir araya getirmekle kalmadı; aynı zamanda sorunların birlikte değerlendirilmesi ve çözüm önerilerinin hızlı bir şekilde üretilmesi açısından da örnek teşkil etti. İTO 64 No’lu Elektrik Ekipmanları Komitesi’nin vizyonu, sektörde birlik, şeffaflık ve karşılıklı bilgi paylaşımı kültürünü güçlendirmeye devam ediyor.





