Yıldız Entegre’den Enerji Verimliliğine Önemli Yatırım

Yıldız Entegre’den Enerji Verimliliğine Önemli Yatırım

Yıldız Entegre’den Enerji Verimliliğine Önemli Yatırım

Yıldızlar  Yatırım Holding, TEB-AFD’den aldığı enerji verimliği kredisiyle 1.5 milyon euro’ya ulaşan verimlilik yatırımına imza atıyor. Projede sağlanacak enerji tasarrufuyla 72 bin 176  adet ağaç dikimine eşdeğer karbondioksit salımı engellenmiş olacak.   

enersi (Medium)Yıldızlar Yatırım Holding’in lokomotif şirketi Yıldız  Entegre, TEB-AFD’den (Fransız Kalkınma Ajansı) “enerji verimliliği” kredisi aldı.

1.5 milyon euro tutarındaki bu kredi, Yıldız Entegre’nin Kocaeli MDF tesisinde bu yıl içinde gerçekleştirilmesi planlanan Kurutma-1 ve 2 hattı modernizasyon projelerinde kullanılacak. Şirketin 1.5 milyon euro’ya ulaşan verimlilik yatırımlarının 15 ay içinde ülke ekonomisine geri dönüşü hedefleniyor. Bu proje sayesinde yapılacak enerji tasarrufu ile 72 bin 176  adet ağaç dikimine eşdeğer karbondioksit salımı da engellenmiş olacak.

KENDİ ELEKTRİĞİNİ ÜRETECEK

MDF2 tesisinde  yer alan kurutma hattı, buhar ve doğalgaz ısısı ile çalışıyor. Krediye hak kazanan modernizasyon projesi ile mevcut durumdaki atıl türbinin değerlendirilmesi hedefleniyor. Bu sayede, fabrika kendi elektriğinin bir kısmını  üreterek, enerji tüketimini azaltmış olacak. Aynı zamanda, türbin ısısının sürece dahil edilmesi ile önemli bir doğalgaz tasarrufu da sağlanacak.  MDF1 ve MDF2 tesislerinde uygulanacak “motorda verimlilik” ve “kurutma fanı hız kontrolü” projeleriyle de önemli bir enerji verimliliği sağlanması hedefleniyor.

Yıldızlar Yatırım Holding İcra Kurulu Başkanı Hakkı Yıldız, “Amacımız MDF2  tesisimizde  hiç doğalgaz kullanmadan üretim yapmak. Uygulayacağımız bu verimlilik projeleri ile 1.5 milyon euro’ya ulaşan verimlilik yatırımlarımızın, 15 ay içinde ülke ekonomisine geri dönüşümünü sağlamayı hedefliyoruz” yorumlarını yapıyor.

ÖNCESİNDE DE 7.9 MİLYON EURO YATIRIM YAPILMIŞTI

Holdingin enerji verimliliği ve çevre bilinciyle gerçekleştirdiği ilk proje bu değil.  Yıldızlar Yatırım Holding, “Sürdürülebilir Verimlilik Hareketi” kapsamında gerçekleştirdiği verimlilik artırıcı projeler için 2012 yılında da TED-AFD’den toplamda 7.9 milyon euroluk enerji verimliliği kredisi almıştı. 4.9 milyon euro tutarındaki kredi Mersin Fabrikası için; 3 milyon euro tutarındaki kredi ise Manisa Fabrikası için kullanıldı.

Aynı zamanda “Sürdürülebilir Kalkınma Derneği”nin de üyesi olan holding, “Sürdürülebilir Verimlilik” başlığı altında gerçekleştirdiği bu çalışmalarla enerji kaynaklarının akılcı ve efektif kullanımına katkı sağlamayı ve üretim maliyetlerini düşürmeyi hedefliyor.



Senior appointments at Günsan Elektrik

ELEKTRİK-ELEKTRONİK SEKTÖRÜNÜN 2019 İHRACAT ŞAMPİYONLARI BELLİ OLDU

YILKOMER Etkinliği Yoğun Katılım ile Gerçekleşti

CWIEME BERLİN 2017 FUARINA KATILDIK...

Ghana Power Electric 2017 Fuarı açıldı...

Dubai Middle East Electricity Fuarı 2017 Görselleri

Aydınlatma Derneği (AGİD) Üyeleri Bir Araya Geldi

CWIEME İstanbul 2016 Fuarı Görselleri

İran Electricity Fuarı 2016 Tahran'da Gerçekleşti

Güneş Enerjisi Üretimini Ucuzlatacak Buluş

KJ Power Generator, IDEF 2025’te Yeni Nesil Enerji Çözümleriyle Göz Doldurdu

Üretimin Yeni Nesil Beyni: Mitsubishi Electric MX Controller

Erse Kablo Global Marka Bakış Açısıyla Yükselmeye Devam Ediyor

JENDER, 1. Yılını AKSA Jeneratör Ev Sahipliğinde Kutladı

Samsung ile Tesla’dan 16,5 Milyar Dolarlık Dev Çip Anlaşması: İşte Detaylar

BM Genel Sekreteri Guterres: Fosil Yakıtlar 'Yolun Sonuna Geliyor

Limitimizi Yine Aştık WWF-Türkiye’den Uyarı: “1.8 Dünya varmış gibi tüketiyoruz”

Aksa Akrilik, Enerji İş Birimi’ni Akset Enerji çatısı altında topladı

Elektrikli otomobiller için ÖTV zammı geldi. Elektrikli otomobillerdeki yeni ÖTV oranlarına göre fiyatlar nasıl olacak?

Enerjisa Dağıtım Şirketleri kritik teknolojiyi Türkiye’ye getirdi: Temas gerilimi tespit teknolojisiyle şebeke güvenliği artıyor

Enerjisa Enerji, 5,25 Milyar TL ile tüm zamanların en büyük reel sektör tahvil ihracını Ak Yatırım aracılığıyla gerçekleştirdi

SIEMENS TÜRKİYE, EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI’NA YAPTIĞI ENERJİ VERİMLİLİĞİ PROJESİNİ TAMAMLADI

Akfen Yenilenebilir Enerji’nin Hidrojen Projesi ‘Hydromod’ Avrupa Birliği’nden 3.4 Milyon Euro Hibe Almaya Hak Kazandı

Chint Power ve Enexus Renewable Energy’den Romanya’da 50 MWe Ürün Tedarik Anlaşması

Astor Enerji

CHINT ‘’Enerji Dönüşümüne Öncülük Ediyoruz’’

Harun Yerlikaya; X Koren Electric’i Dünya Devi Yerli Bir Marka Olmak Amacıyla Ülkemize Kazandırdık

Uludağ Klimayı, Pano Kliması ile Özdeşleşen bir İsim Haline Getirdik

Elektrik Mühendisliği Sektöründeki Eksiklikler ve Çözüm Yolları

Dijital Dönüşümü, İş Yapış Biçimimizi Yeniden Tanımlayan Bir Strateji Olarak Görüyoruz

ŞAMDAN PANO: Elektrik Panolarının Önemi ve Güvenlik Gereksinimleri daha da Artırmıştır

ILX Mühendislik, Makine Otomasyonu için Endüstriyel Parçaların Önde Gelen Üretici, Tedarikçi ve Çözüm Sağlayıcılarından Biridir

TOBB Nefes Kredisi'ne Firmalardan Yoğun İlgi

Hisarcıklıoğlu, Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile görüştü: “Türk firmaları Suriye'de önemli rol üstlenebilir”

Elektrik Santrallerine 1,89 Milyar Liralık Kapasite Mekanizması Desteği

Bakır Tarifesinde Geri Adım Beklentisi

OSB’lerin Telefonları Susmuyor

Üntel Kablo’da Stratejik Üst Düzey Atama

Electricity Turkey Magazine Temmuz / July 2025

Afrika’ya 150 Milyon Dolarlık Yatırım için İmzalar Atıldı Aksa Enerji ve Africa Finance Corporation’dan Güçlü Anlaşma 

Yükleniyor