Hannover Messe 2015’ten Türk Şirketlerine Çağrı

0
2833

Endüstriyel teknoloji alanında dünyanın önde gelen ticari fuarı Hannover Messe 2015, 13-17 Nisan 2015 tarihleri arasında kapılarını açacak. İstanbul’da düzenlenen basın toplantıyla 2015 yılındaki ana teması “Entegre Endüstri – Ağa Katılın!” olarak açıklanan fuarın bu yılki resmi partner ülkesi ise Hindistan.

asa (1) (Medium)Türkiye’nin ekonomik açıdan iddialı hedefleri olduğunu hatırlatan Hannover Messe Kıdemli Başkan Yardımcısı Marc Siemering, bu yıl Türk şirketlerden yoğun katılım beklediklerini söyledi ve “Türk sanayisi, daha dijital sistemleri kabul etmeye mecburdur. Geleceğin enerjisiyle ilgili bütün teknolojiler de bu fuarda sergilenecek. Bu yüzden fuar, Türkiye’nin geleceğine yönelik önem kazanmaktadır” dedi.

Her yıl Almanya’nın Hannover şehrinde düzenlenen dünyanın önde gelen endüstriyel teknoloji fuarı HANNOVER MESSE, 2015 yılı ana teması ve partner ülkesini açıkladı. Avrupa’daki ilk durak olarak seçilen İstanbul’da (Park Bosphorus Otel) düzenlenen basın toplantısına; Hannover Fairs Turkey Genel Müdürü Alexander Küehnel moderatör, Hannover Messe Kıdemli Başkan Yardımcısı Marc Siemering ise konuşmacı olarak katıldı.

13-17 Nisan 2015 tarihleri arasında kapılarını profesyonel ziyaretçilere açmaya hazırlanan ileri üretim teknolojilerinin sergileneceği fuar; bu yıl, “Entegre Endüstri-Ağa Katılın” temasına odaklandı. Fuarın resmi partner ülkesi ise Hindistan olarak açıklandı.

GELECEĞİN TEKNOLOJİLERİ FUARDA SERGİLENECEK

asa (2) (Medium)Basın toplantısında konuşan Hannover Messe Kıdemli Başkan Yardımcısı Marc Siemering, dünyanın dört bir yanından katılımcıların yer alacağı HANNOVER MESSE 2015 fuarının; Endüstriyel Otomasyon, Hidrolik &Pnömatik Sistemler, Enerji, Rüzgar, Mobil Teknoloji, Dijital Fabrika, Basınçlı Hava ve Vakum Teknolojisi, Endüstriyel Tedarik, Yüzey İşleme Teknolojisi ve Araştırma-Teknoloji bölümlerini kapsayacağını anlattı.

Tüm dünyada ekonomik dönüşümün dijitalize olduğundan söz eden Marc Siemering, şirketlerin bu dönüşüm içerisindeki rekabete hazırlıklı olmak için yeniliklere açık olması gerektiğini söyledi. Geleceğin enerjisinin akıllı ağ bağlantıları ile sağlanacağını, entegre sistemlere doğru yönelimin arttığını ve bu yüzden sanayi alanlarında büyük bir ağ kurmanın önemli olduğunu anlatan Siemering; fuarın geleceğe ışık tutması açısından önemine değindi. Enerji alanında dünya çapında değişim yaşandığını ve gittikçe yenilenebilir – yerel kaynaklara yönelimde artış yaşandığını belirten Siemering, “Geleceğin enerjisiyle ilgili bütün teknolojiler fuarda sergilenmektedir. Araştırma ve geliştirmeyle ilgili bütün önemli konular ele alınacaktır” dedi.

FUAR TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ AÇISINDAN ÖNEMLİ

Her yıl 100’ün üzerinde ülkeden 6 binden fazla katılımcı ve 200 binden fazla profesyonel ziyaretçinin katılımıyla gerçekleşen fuarın Türkiye açısından da önemli olduğunu söyleyen Hannover Messe Kıdemli Başkan Yardımcısı Marc Siemering; Türkiye’nin 2023 yılı için ekonomide iddialı planları olduğunu bildiklerini ifade etti ve “Türkiye’de makine – sanayi, en dinamik sektörlerden biri. Hükümet de bu sektörleri teşvik etmektedir. Burada gerekli olan dijital teknoloji de, Hannover Messe fuarında sunulmaktadır. Şirketler ihtiyacı olan bütün yenilik ve inovasyonları görecekler. Ve daha sürdürülebilir bir üretime ulaşabilecekler. Türkiye’de KOBİ’ler de oldukça gelişmiş. Ekonomiyi etkilemekte. Ancak Türk sanayisi, daha dijital sistemleri kabul etmeye mecburdur. Bu yüzden fuar, Türkiye’nin geleceğine yönelik önem kazanmaktadır” diye konuştu.

Hannover Messe fuarının güçlü bir katılımcısı olan Türkiye’yi önemsediklerini vurgulayan Marc Siemering, bu yıl da Türkiye’den geniş bir katılım ağı beklediklerini vurguladı. Hannover Fairs Turkey Genel Müdürü Alexander Küehnel de; makine sanayi, otomasyon, entegre sistemlerin Türkiye’yi ilgilendirdiğini söyledi ve “Türkiye’de tüm sanayilerin birlikte çalışması gerekir. Türkiye’de ağların önemli olduğunu biliyorum. Türkiye’nin 2023 hedeflerini yerine getirebilmesi için entegre sistemler gereklidir. Bu platformları da fuarda sergiliyoruz” dedi.

“2016’DA HERMES ÖDÜLÜ TÜRKİYE’NİN OLSUN”

Türk şirketlerin ekonomide ve özellikle AR-GE konularında öncü olabileceklerini ifade eden Hannover Fairs Turkey Genel Müdürü Alexander Küehnel, HANNOVER MESSE’nin ayrılmaz bir parçası olan HERMES ödülü için 2016 yılındaki hayalini de açıkladı. Dünyanın en önemli ve aranılan teknoloji ödüllerinden biri olan ve dünya çapında önemli işbirliklerinin kapılarını açan HERMES ödülünün 2016 yılında Türk bir şirkete gitmesini hayal ettiğini anlatan Küehnel; “2016 için şimdiden çalışmaya başlayalım. Benim hayalim Türkiye’den bir şirketin başarılı olması ve bu ödülü kazanması. Hedefimiz Türk şirketler için 2016 yılı Hermes ödülü olsun” dedi.

AKILLI FABRİKA SİSTEMLERİ SERGİLENECEK

“Entegre Sanayi – Ağa Katılın!” temasının içerisinde; makinalar arasındaki iletişim için geniş kapsamlı bir standardın oluşturulması, veri güvenliğinin korunması ve yeni iş modellerinin bulunması gibi dördüncü endüstriyel devrimin kilit zorluklarına ve bu zorlukların yalnızca ağ bağlantılarındaki kolektif çaba ile denetim altına alınabileceği yer alıyor. Fabrikalar ile enerji sistemlerinin dijital olarak birbirine bağlı olduğu yeni iş modellerinde HANNOVER MESSE 2015 fuarı; ürün ve çözümlerin iyileştirilmesine yönelik ortak hedef ile birlikte iletişim ağları ve işbirliği oluşturmak için tedarikçiler, üreticiler ve müşterileri bir araya getirecek, tüm endüstri sektörlerinin katkıda bulunabileceği büyük bir yeniliği sergileyecek.

Ağ iletişiminden elde edilecek teknolojik gelişmeler, önümüzdeki Nisan ayında HANNOVER MESSE’de somut olarak görülebilecek. Fuara gelen ziyaretçiler; dijital ağ üretim tesislerine, ustaca hazırlanmış yeni üretim süreçlerine ve hareket halindeki gelecek nesil endüstriyel robotlara dijital açıdan tanıklık edecekler. İnsan emsalleriyle hiçbir engel olmadan çalışabilen ileri düzeyde geliştirilmiş algılayıcı sistemli işbirlikçi robotları görecekler. Ayrıca, fabrika örgütsel süreçlerine dahil her şeye köklü bir değişim getirecek olan BT bazlı otomasyon çözümlerine de şahit olacaklar. Hannover Fuar Merkezi’ndeki sergi salonları, mevcut en ileri üretim teknolojisine ev sahipliği yapacak.

MICROSOFT DA FUARDA YER ALIYOR

SAP ve DassaultSystèmes gibi uzun zamandır katılımcı olan firmaların yanı sıra bu yıl HANNOVER MESSE’de Microsoft gibi yeni katılımcılar da yer alacak. Microsoft dahil, büyük uluslararası BT şirketlerinin katılımı ‘Entegre Sanayi-Ağa Katılın!’ temasının endüstriyel sektör ile birlikte güçlü bir yankı uyandırdığının göstergesi oluyor.

Ana tema, enerji sektörüyle de ilgili. Akıllı şebeke teknolojisi bu yeni enerji geçişinde iki kat daha önemli bir role sahip. Her şeyden önce, yenilenebilir nitelikteki ve hem verimli hem de ticari açıdan uygulanabilir şekilde üretilen elektriğe artan ihtiyacı düzenli olarak karşılayabilmek için şebekelerin akıllı olması gerekmekte. İkinci olarak ise akıllı şebeke teknolojisi kapasitenin dengeli olması ve tüm enerji sistemi üzerinde en uygun biçimde yayılması amacıyla birbirleri arasındaki iletişime yönelik olarak güç, gaz ve ısı ağları gibi tüm akıllı enerji şebekesi teknolojilerine imkan sağlamaktadır.