Hd-Hyundai Electric Türkiye Olarak Amacımız Türkiye’nin Büyüme Hedeflerine Katkıda Bulunmak

0
288

Hyundai, küresel bir güç ekipmanları üreticisi olarak, yerel pazarda uzman bir ortak olan Ruha Elektrik ile iş birliğine giderek Türkiye pazarındaki konumunu güçlendirmiştir. Bu ortaklık sayesinde, hem Hyundai’nin gelişmiş teknolojileri ve global deneyimi hem de Ruha Elektrik’in yerel bilgi birikimi ve pazar deneyimi bir araya getirilmiştir.Yapacağımız yatırımlarla Türkiye’nin enerji altyapısını güçlendirmek, yerel üretim kapasitesini artırmak ve ülkenin enerji ekipmanlarındaki ithalat bağımlılığını azaltmak ve yenilenebilir enerji alanında Türkiye’nin büyüme hedeflerine katkıda bulunmak ayrıca enerji verimliliği ile dijitalleşme çözümlerini yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz. Şirket ilk etapta,Silivri’deki tesislerinde Açık tip şalter üretimi için 150-200 kişilik bir fabrika açmayı planlıyor. Akabinde bu üretime diğer ürün gamlarını da ekleyerek günden güne hem istihdam hem de milli ekonomiye vereceği katkılar ile büyümeyi hedeflemektedir. Şeklinde açıklamalarda bulunan Hd Hyundai Electric Türkiye Genel Koordinatörü Sinan Adıgüzel ile firmanın faaliyetlerini ve hedeflerini konuştuğumuz bir röportaj gerçekleştirdik

Kalite;tedarikle başlar üretimle devam eder ürünle somut hale gelir.Burdan da gördüğümüz gibi tedarikte kalite çok önemlidir. 

Okurlarımızın sizi tanımaları adına kendinizden bahseder misiniz? Sinan Adıgüzel kimdir?

Hyundai Electric Türkiye Genel Koordinatörü ,Sinan Adıgüzel. 1985 yılında Tekfen Pazarlama A.Ş.’de satış mümessili olarak sektöre ilk  adımımı attım. 14 yıllık bir çalışmanın ardından 1999 yılında mengerler holdinge bağlı Tetsan A.Ş de bölge genel satış müdürü olarak iş hayatıma devam ettim.2007 yılında Hyundai Electric ailesine bölge müdürü olarak başladım. 2015 yılında Türkiye Genel Satış Koordinatörlüğüne terfi ettirildim  ve halen aynı görevimde iş hayatıma devam ediyorum. 

Hyundai Türkiye’nin mevcut faaliyet alanları nelerdir?

Hd-Hyundai Electric,Hd-Hyundai Heavy Industries’in bir iştiraki olarak enerji ve elektrik alanında faaliyet gösteren bir şirkettir. Hyundai Electric’in faaliyetleri özellikle endüstriyel enerji çözümleri, yüksek voltajlı güç ekipmanları, yenilenebilir enerji ve dijital çözümler üzerine yoğunlaşmıştır.  

Hyundai Electric’in öne çıkan başlıca alanları; 

  • Güç ve Dağıtım Transformatörleri(AG&YG Trafolar) 
  • Orta ve Yüksek Gerilim Ekipmanları(Devre Kesiciler,Şalterler,Kontaktör ve Termikler) 
  • Yenilenebilir Enerji Çözümleri(Rüzgar Türbinleri) 
  • Enerji Yönetimi ve Otomasyon Çözümleri( 
  • Denizcilik ve Offshore Güç Çözümleri(Gemi motorları ve Deniz aşırı platformlar) yer almaktadır 

Hyundai ile Ruha Elektrik ortaklık süreci nasıl gelişti? Hyundai ile olan ortaklık yapısının temel özellikleri ve işleyişi hakkında bilgi verebilir misiniz?

Hyundai Electric ve Ruha Elektrik arasındaki ortaklık, Hyundai’nin Türkiye enerji pazarına daha güçlü bir giriş yapma stratejisinin bir parçası olarak gelişmiştir. Hyundai, küresel bir güç ekipmanları üreticisi olarak, yerel pazarda uzman bir ortak olan Ruha Elektrik ile iş birliğine giderek Türkiye pazarındaki konumunu güçlendirmiştir. Bu ortaklık sayesinde, hem Hyundai’nin gelişmiş teknolojileri ve global deneyimi hem de Ruha Elektrik’in yerel bilgi birikimi ve pazar deneyimi bir araya getirilmiştir. 

Ayrıca bu ortaklık modeli, Türkiye enerji sektöründe özellikle güç ve dağıtım transformatörleri, yüksek gerilim şalt cihazları gibi Hyundai ürünlerinin güvenilir ve yerel olarak temin edilebilir hale gelmesini sağlarken, Ruha Elektrik de Hyundai Electric’in güçlü teknolojik altyapısından yararlanarak ürün çeşitliliğini genişletmiştir. 

Bu işbirliğinin Türkiye pazarına sağladığı avantajlar nelerdir? Firmanın Türkiye’de yapmayı planladığı yatırımlar hakkında bilgi verebilir misiniz?

Bu İş Birliği ile Türkiye pazarı; 

  • Üretim ve Teknoloji Transferi: Hyundai Electric’in ileri teknoloji ürünleri ve mühendislik bilgisi Türkiye’deki tesislerde üretim sürecine entegre edilirken; Türkiye’de üretilen elektrik ve enerji ekipmanlarının yerel standartlara uyumlu hale getirilmesini sağlamıştır 
  • Yerlileştirme ve Maliyet Avantajı: Bu ortaklık ile, Türkiye’de üretimi yerlileştirerek ürün maliyetlerini düşürmeyi ve Türk sanayisine uygun maliyetli çözümler sunmayı amaçlanarak Türkiye’nin ithalat bağımlılığını azaltılmak istenmiştir 
  • Satış ve Pazarlama Stratejileri: Türkiye pazarında müşteri ihtiyaçlarına özel çözümler geliştirmek için esnek bir satış ve pazarlama stratejisi oluşturulmuş.Bu bağlamda Ruha Elektrik’in yerel pazardaki uzmanlığı, müşteri beklentilerini anlama ve çözümleri ayrıca bir avantaj sağlamıştır. 
  • Ar-Ge ve Ürün Geliştirme: Hyundai Electric’in yenilikçi Ar-Ge yaklaşımı ile Ruha Elektrik’in saha bilgisi birleşerek Türkiye pazarına uygun ve rekabetçi ürünlerin geliştirilmesini sağlamakla beraber,  yenilikçi enerji çözümlerinin Türkiye’ye entegre edilmesine de olanak tanımıştır. 
  • Satış Sonrası Destek ve Teknik HizmetlerŞirketimiz’in geniş satış ağı ve müşteri destek hizmetii, satış sonrası hizmetlerin etkinliğini arttırmış ve bu sayede, Hyundai Electric ürünlerinin bakım, onarım ve teknik destek hizmetleri hızlı bir şekilde sağlanabilmiştir 

HYUNDAİ ELEKTRİĞİN TÜRKİYE’DEKİ TEK DİSTRİBÜTÖRÜ OLARAK, TÜRKİYE’DE YAPMAYI DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ YATIRIMLARI ŞÖYLE SIRALAYABİLİRİZ. 

  • Yerel Üretim Tesisleri: Türkiye pazarına yönelik transformatör, şalt cihazları gibi yüksek gerilim ekipmanlarının yerli üretimi için yeni tesisler kurarak , maliyetleri düşerüp, yerlileşme oranı arttırmayı hedefliyoruz 
  • Ar-Ge Merkezi: Türkiye’de enerji çözümlerine odaklanan bir Ar-Ge merkezi kurarak, bölgesel ihtiyaçlara uygun, yenilikçi ürün ve hizmetler geliştirmeyi hedeflemekle, hem yerli mühendislerin gelişimi desteklemek hem de Türkiye’ye özgü enerji çözümleri üretmek planlıyoruz 
  • Yenilenebilir Enerji ve Enerji Depolama Sistemleri (ESS): Türkiye’nin yenilenebilir enerji alanındaki büyüme potansiyelini bilerek güneş ve rüzgar enerjisi gibi alanlarda enerji depolama çözümleri geliştirmeyi ve bu alana yatırım yapmayı planlıyoruz 
  • Dijitalleşme ve Akıllı Şebeke Çözümleri: Türkiye’de akıllı şebeke teknolojilerinin geliştirilmesi için dijital çözümler sunmak ve bu sistemlerin entegrasyonunu ile , şebeke verimliliğini artırmak  bizim için önemlidir. 
  • Eğitim Programları ve İnsan Kaynağı Gelişimi: Türkiye’deki teknik kadroların gelişimini desteklemek için eğitim ve sertifikasyon programları planlayarak, Hyundai’nin teknolojilerinde uzmanlaşmış bir yerel iş gücü oluşturmak da gelecek planlarımız arasında yer almaktadır. 

Bu yatırımların ana hedefleri nelerdir? Yatırım miktarı hakkında ve ilk etapta kaç kişilik bir istihddan oluşturmayı planlıyorsunuz bilgi verebilir misiniz?

HYUNDAİ ELECTRİC’İN TÜRKİYE’DEKİ YATIRIMLARININ ANA HEDEFLERİ İÇİN ŞUNLARI DİYEBİLİRİZ: 

Türkiye’nin enerji altyapısını güçlendirmek, yerel üretim kapasitesini artırmak ve ülkenin enerji ekipmanlarındaki ithalat bağımlılığını azaltmak Yatırımlarla, ayrıca yenilenebilir enerji alanında Türkiye’nin büyüme hedeflerine katkıda bulunmak ve enerji verimliliği ile dijitalleşme çözümlerini yaygınlaştırmayı amaçlamak. 

Şirket ilk etapta,Silivri’deki tesislerinde Açık tip şalter üretimi için 150-200 kişilik bir fabrika açmayı planlıyor.Akabinde bu üretime diğer ürün gamlarını da ekleyerek günden güne hem istihdam hem de milli ekonomiye vereceği katkılar ile büyümeyi hedeflemektedir. 

Bu yatırımda devlet destekleri veya teşviklerinden yararlanma planlarınız var mı? 

Hyundai Electric Türkiye olarak, bizim devletimizden beklentimiz sadece yanımızda olduklarını bilmemiz ve hissetmemizdir. Devletimizin ilel ebet var olduğunu bilmemiz bize yeterdir. 

Üretim süreçlerinde kullanacağınız teknolojiler hakkında bilgi verebilir misiniz? Yenilikçi yaklaşımlarınız neler?

Hyundai Electric’in  üretim süreçlerinde kullanacağı teknolojiler, yüksek verimlilik, dayanıklılık ve çevresel sürdürülebilirlik odaklı yenilikçi çözümlerden oluşmaktadır. Şirket, enerji altyapı projelerinde ve enerji ekipmanları üretiminde güvenilirliği ve kaliteyi artırmak için ileri teknolojilere yatırım yapmaktadır. 

HYUNDAİ’NİN ÜRETİM SÜREÇLERİ İÇİN ŞUNLARI SÖYLEYEBİLİRİZ: 

  • Endüstri 5.0 ile Üretim 
  • Otomasyon ve Robotik Sistem 
  • Akıllı Üretim ve IoT (Nesnelerin İnterneti) 
  • Gelişmiş Test ve Kalite Kontrol Sistemleri 
  • Yenilenebilir Enerji Entegrasyonu 
  • Enerji Verimliliği ve Geri Dönüşüm Teknolojileri