Hera Charge Olarak Hedefimiz Türkiye ve Yurtdışına Rekabetçi Gelişmiş Teknik Ürünler Üretmektir 

0
197

Hera şarj ünitesi, tüm elektrikli araçlarla uyumlu olup, konforlu ve güvenilir bir şarj deneyimi sunar. Ekonomik ve pratik şarj imkanı sayesinde çeşitli alanlarda tercih edilebilir. Kullanıcı tercihlerine göre kablo veya soket seçenekleri sunarken, 1 veya 3 faz seçenekleri ve ayarlanabilir güç çıkışı ile tüm elektriksel altyapılara uygun bir çözüm sunar. Geniş bağlantı seçenekleri ile uzaktan erişim sağlayarak daha fazla kontrol imkânı verir. Donanımsal olarak Personel, Smart ve Smart+ seçenekleriyle tercih edilebilir.  Şeklinde açıklamalarda bulunan ve Elektrikli Araç şarj sistemleri üretimine başlayan Hera Charge Elektronik İş Geliştirme Müdürü Şahin ORTATEPE ile markanın yaptığı çalışmaları konuştuk.

 Hera Charge Elektronik ne zaman kuruldu. Şirketinizin teknolojik ve üretim altyapısını nasıl tanımlarsınız? 

Hera, 2004 yılında teknoloji üretimi hedefiyle çıktığı bu yolda, mimari ve gösteri aydınlatması sektöründe Türkiye’nin önde gelen üreticilerinden biri olmuş, uluslararası alanda saygın bir marka haline gelmiştir. Kuruluşundan bu yana geçen sürede, rekabetçi, kaliteli ve yenilikçi ürünler sunarak 44 ülkeye ihracat başarısı göstermiş, küresel pazarda kendisini kanıtlamış bir güç olmuştur. 20 yılı aşkın üretim kabiliyeti, 400’den fazla prestijli proje tecrübesi ve teknoloji bilgisi ile 2021 yılında elektrikli araç şarj ünitesi Ar-Ge faaliyetlerine başlamıştır. Dünya çapında lider olma vizyonuyla hareket ederek, teknolojiyi sürekli olarak geliştirme ve ileriye taşıma misyonunu benimsemiştir. 

Tasarımından üretimine kadar her aşamada titizlikle çalışarak üstün performanslı ürünler sunmakta, teknolojik zorlukları memnuniyetle karşılamaktadır. Kullanıcıların güvenini ve tercihini kazanmak için kaliteye ve yenilikçiliğe odaklanmış, çalıştığı alanda büyük fayda sağlayan gelişmiş teknik ürünler üretmektedir. ARGE süreçleri ile inovasyon kapasitesini artırmakta, uzun vadede sürdürülebilir büyüme sağlamaktadır. Hem teknik hem de stratejik boyutlarıyla etkili bir şekilde yönettiği ARGE süreçleri, pazarda rekabetçi olmasını desteklemektedir.  Elektronik ve mekanik alanlar arasında herhangi bir ayrım yapmadan entegre şekilde benzersiz ve yenilikçi ürünler oluşturmaktadır.  

Ürünlerinizin teknik özellikleri nelerdir ve hangi kullanıcı segmentlerine hitap ediyorsunuz. Ürünlerinizdeki yazılımları kendi bünyenizde mi geliştiriyorsunuz? 

Hera şarj ünitesi, tüm elektrikli araçlarla uyumlu olup, konforlu ve güvenilir bir şarj deneyimi sunar. Ekonomik ve pratik şarj imkânı sayesinde çeşitli alanlarda tercih edilebilir. Kullanıcı tercihlerine göre kablo veya soket seçenekleri sunarken, 1 veya 3 faz seçenekleri ve ayarlanabilir güç çıkışı ile tüm elektriksel altyapılara uygun bir çözüm sunar. Geniş bağlantı seçenekleri ile uzaktan erişim sağlayarak daha fazla kontrol imkânı verir. Donanımsal olarak Personel, Smart ve Smart+ seçenekleriyle tercih edilebilir.  

Bireysel kullanıma yönelik şarj üniteleri, RFID kart ve Tak Çalıştır modu ile güvenli ve hızlı şarj imkânı sağlar. Smart versiyonlarımızın OCPP tabanlı yapısı uzaktan yönetilebilir olmasıyla toplu konutlar, iş merkezleri ve otoparklar gibi alanlarda kullanım için idealdir. Hera mobil uygulaması sayesinde kullanıcılar oluşturulabilir, şarj başlatıp bitirilebilir ve şarj geçmişi görüntülenebilir. 

Yazılımı, donanımı ve tasarımıyla tamamen firmamıza ait olan ürünlerimizin Ar-Ge çalışmaları; 

Mekanik; en gelişmiş yazılımlarla özgün endüstriyel tasarımlar geliştiriyor, her aşamada karbon ayak izini ve çevresel etkileri profesyonelce simüle ediyoruz. 

Elektronik; elektronik kart tasarımlarımızda, uluslararası standartlarda kabul görmüş yüksek kaliteli komponentleri seçerek, yenilikçi mühendislik bakışımızla bir araya getiriyoruz. 

Yazılım; 20 yılı aşkın gömülü yazılım tecrübemiz, yapay zeka ve nesnelerin interneti (IoT) gibi geleceği şekillendiren alanlarda yaptığımız Ar-Ge çalışmaları, sektörde fark oluşturan çözümler üretmemizi sağlıyor.

Müşterileriniz için sunduğunuz teknik servis hizmetlerinin kapsamı nedir? Garanti süreleri ve servis noktalarınız hakkında bilgi verebilir misiniz?

Hera, Türkiye geneli 81 ilde bakım ve onarım konusunda hızlı ve kaliteli teknik servis hizmeti sunar. Şarj ünitesi www.heracharge.com web adresinden kaydedildiğinde, 2 yıllık standart garanti süresi ücretsiz olarak 1 yıl daha uzatılır. Böylece toplamda 3 yıl boyunca garanti kapsamında olur. Ayrıca, www.heracharge.com üzerinden ücretsiz 3 yıl garantinizi uygun bir ücret karşılığında 5 yıla kadar uzatabilir ve ürününüze ek güvence sağlayabilirsiniz.  Müşteri memnuniyeti odaklı yaklaşımımızla, garanti kapsamındaki Hera şarj ünitenizin arızalanması durumunda, teknik servisimizin tuttuğu rapor doğrultusunda ürününüz onarım yapılmaksızın yenisi ile bire bir değişim yapılır. Hera müşteri hizmetleri, 7 gün 24 saat kesintisiz hizmetinizdedir. 

Kullanıcıların tercihi açısından elektrikli araç şarj teknolojileri hakkında düşünceleriniz nelerdir? 

Elektrikli araçlara geçiş yaparken aslında yeni bir kültüre de adım atmış oluyoruz. Geleneksel yakıt tedariği yerine, her yer bizim için potansiyel bir enerji noktası haline geliyor; tabi ki artık yakıtımız elektrik. Bunu güvenli bir şekilde gerçekleştirmek için şarj ünitelerine ihtiyacımız var. 

Şarj üniteleri iki çeşittir; AC ve DC üniteler. DC şarj üniteleri, şebekeden aldığı enerjiyi doğrudan bataryaya DC olarak iletir ve yüksek güç gereksinimleri için tercih edilir. Bu ünitelerin hacimleri genellikle büyük ve maliyetleri yüksektir. Öte yandan, AC şarj üniteleri, enerjiyi dönüşüm yapmadan araca kontrollü bir şekilde verir ve dönüşüm araç içinde olur. Bu üniteler daha az yer kaplar ve maliyet açısından daha avantajlıdır; maksimum 22 kW güce kadar çıkabilirler. 

Hangi tip şarj ünitesini seçeceğimiz, aracımızın özelliklerine ve şarjda geçireceğimiz süreye bağlıdır. Eğer zaman kısıtlamamız yoksa AC şarj ünitelerini tercih etmek daha ekonomik olur ve elektrik altyapımızı zorlamaz. Ayrıca batarya sağlığı açısından da daha faydalıdır. DC şarj üniteleri şehir dışı veya süremizin kısıtlı olduğu noktalarda tercih etmemiz gereken şarj üniteleridir. 

Dünyada ve Türkiye’de elektrikli araçlara geçişle ilgili genel bir bilgi verebilir misiniz? 

Elektrikli araçlara geçiş, günümüz dünyası için büyük bir gereklilik haline gelmiştir. İlk üretimden aracın ömrünü tamamlamasına kadar olan süreç incelendiğinde, elektrikli araçların fosil yakıtlı araçlara göre çevresel açıdan çok daha avantajlı olduğu görülmektedir. İşletme ve bakım maliyetleri daha düşüktür; ayrıca, parça sayısı fosil yakıtlı araçlara kıyasla çok daha az olduğundan arıza riski de düşmektedir. 

Özellikle son yıllarda artan yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilen elektrikle çalıştıklarında, elektrikli araçların çevresel etkileri son derece olumlu bir tablo çizmektedir. Bu alana yapılan yatırımlar, ülke ekonomisini güçlendirerek enerji bağımlılığını azaltmaktadır. 

Global olarak yapılan araştırmalar gösteriyor ki; mevcut toplam araç sayısının yalnızca %1’inin elektrikli olması, dönüşümün logaritmik olarak artmasını sağlamaktadır. Türkiye’de toplam otomobil sayısı yaklaşık olarak 16 milyondur. Toplam elektrikli otomobil sayısı ise %1’e çok yaklaşmıştır. Elektrikli araçların satış adetlerinin daha da hızlanması için Türkiye eşik değere ulaşmak üzere.