3M ile LG Chem, lityum-iyon pillerde nikel, kobalt, manganez (NCM) kullanımının genişletilmesi amacıyla Patent Lisansı Anlaşması imzaladı. Anlaşma, elektrikli araçlar için dünyada giderek artan lityum-iyon pil talebini karşılamak için NCM teknolojisinin benimsenmesini hızlandırırken yeni nesil lityum-iyon pile sahip olacak elektrikli otomobilleri de güçlendirecek.
NCM katot birleşimi güç, enerji, stabil sıcaklık ve düşük maliyetle olağanüstü bir denge sunuyor.
3M ile LG Chem arasında imzalanan Patent Lisansı Anlaşması, NCM katot malzemelerinin kompozisyon ve morfolojisinde yapılabilecek değişiklikler yoluyla, yüksek enerjili tüketici elektroniği kullanımından yüksek güçlü elektrikli otomobillere kadar, müşteri ihtiyaçlarına geniş bir yelpazede hizmet etmeyi hedefliyor.
Anlaşmayı değerlendiren 3M Elektronik Malzemeler Çözümler Bölümü Müdürü Christian Milker: “LG Chem elektrikli otomobillerin batarya teknolojisi alanında bir liderdir ve NCM katot kompozisyonları geniş format uygulamalarında ve elektrikli otomobillerde olduğu gibi, önemli bir fayda gösterdi. Bu lisans, dünya çapında elektrikli araçlar için artan talebi karşılama için NCM teknolojisinin benimsenmesini hızlandıracak” dedi.
LG Chem IP Merkezi Başkan Yardımcısı Kyunghwa Min ise şunları söyledi: “3M ile bu anlaşmaya vardığımız için gayet mutluyuz. Bu lisans, pil müşterilerimizin LG teknolojisine olan güvenini ve pil sektörüne olan uzun vadeli taahhüdümüze destek verecek. Lisans aynı zamanda, pil sektörünün katot malzemeleri tedarikçisi LG Chem için de ciddi yeni fırsatların kapısını açacak.”