KALDIRMAYI OTOMATİKLEŞTİREN TEKNOLOJİ
Mitsubishi Electric Corporation’un fabrika otomasyon teknolojileri MELFA-3D Vision ve Sensor-less Servo, R&D Magazine tarafından verilen R&D 100 Ödülleri’ne layık görüldü.
“İnovasyon Oscar’ları” olarak bilinen ödüller, Mitsubishi Electric’in endüstriyel inovasyonda küresel lider pozisyonunun altını bir kez daha çiziyor. Las Vegas, Nevada’da yapılan törenle ödül alan MELFA-3D Vision, kompleks şekilli parçalardan oluşan geniş bir sınıf için kaldırma (bin-picking) çözümleri sunuyor. İleri vizyon çözümü kullanılan MELFA-F serisi robotik sistem, kaldırmayı tamamen otomatikleştirmek için geliştirilmiş olmasından dolayı türünün ilk örneği niteliğinde.
Geleneksel fabrikaların çoğunda, çeşitli parçalar otomatik montaj sistemlerine manuel olarak gönderiliyor. Bu gibi tekrar gerektiren görevler, işçiler için ağır iş yükü ve stres kaynağına dönüşebiliyor.
Vizyon sensörleri kullanılan çeşitli robotik sistemler geliştirilmiş olmakla birlikte, bu sistemler genellikle yalnızca konvansiyonel sistemlerde basit şekilli parçalar için kullanılabiliyor. Bu teknik sınırlamalara yanıt olarak Mitsubishi Electric’in geliştirdiği MELFA-3D Vision teknolojisi, üretim hatlarında genel parçaların otomatik kaldırılması için son derece gelişmiş özellikler içeriyor.
YÜKSEK DAYANIM VE ETKİN PERFORMANS
Ödül alan bir diğer ürün Sensor-less Servo sistemi ise herhangi bir kodlayıcıya encoder’a gerek kalmadan hız ve pozisyonun kesin olarak kontrol edilmesi için özelleştirilmiş bir servo sürücü ünitesinden ve motordan oluşuyor. Sensor-less Servo sistemi daha küçük motor, daha yüksek dayanım ve daha yüksek etkinlik dahil olmak üzere konvansiyonel modellere kıyasla bir çok avantaj sağlıyor. Konvansiyonel servo drive (tahrik) ürünleri, örneğin genel amaçlı invertörler ve servo sürücüler, üretim makinelerinde performans ve etkinliğin arttırılmasına katkıda bulunuyor. Ancak bu üretim makinelerinin çeşitliliğinin ve gereksinimlerinin arttığı günümüzde, Sensor-less Servo teknolojisinin daha kapsamlı bir sürüş ürünleri serisinde kullanılabilmesi bekleniyor.