Mitsubishi Electric’ten Türkiye-Japonya İş Forumu’na Destek

0
1656

90 yıllık dostluğa dikkat çeken Mitsubishi Electric Avrupa Başkanı Kei Uruma: “Cazibeli bir pazar olan Türkiye’de güçlenerek kalıcı olmak ve 2023’te ‘Türkiye’nin Mitsubishi Electric’i’ olmak istiyoruz.”

s (1) (Medium)Dünya genelinde 120 binden fazla çalışanı ile 42 ülkede faaliyet gösteren, 37 milyar doların üzerinde konsolide net satışa sahip global dev Mitsubishi Electric, Türkiye Cumhuriyeti ile Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 90. yıldönümü anısına düzenlenen “Türkiye-Japonya İş Forumu”na sponsor olarak destek verdi. Onur konuğu T.C. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın yanı sıra Japonya’nın Türkiye Büyükelçisi Yutaka Yokoi ile Japonya ve Türkiye’deki pek çok şirketin üst düzey yöneticilerinin katıldığı forumda, Mitsubishi Electric Avrupa Başkanı Kei Uruma da konuşma yaptı.

Japon iş dünyasının Türkiye’ye gösterdiği yoğun ilgiye dikkat çekilen forumda, Ertuğrul Fırkateyni’nin Japonya’da batması, İran-Irak savaşında Tahran’da mahsur kalan 215 Japon vatandaşının Türk Hava Yolları uçağıyla kurtarılması gibi iki ülkenin birbirine daha da sıkı bağlanmasına neden olan tarihi olaylardan da sıklıkla bahsedildi. Bu dostluk mesajının altını çizen Mitsubishi Electric Avrupa Başkanı Kei Uruma konuşmasında, 2 yıldır Mitsubishi Electric Türkiye olarak var oldukları bu ülkede Türk insanı ile kaynaşıp daha da güçlenerek kalıcı olmayı ve 2023 yılında ‘Türkiye’nin Mitsubishi Electric’i olmayı hedeflediklerini vurguladı.

Mitsubishi Electric 2 yıldır Türkiye’de

s (2) (Medium)Japonya’nın ekonomi gazetelerinden Nikkei, Japonya’nın en büyük yayıncılarından Nikkei BP ve Türkiye’nin önde gelen dergi gruplarından Nikkei Mutlu Dergi Grubu’nun Hilton İstanbul Bosphorus Convention Center’da düzenlediği Türkiye-Japonya İş Forumu’nda iki ülke arasındaki güçlü bağlarla ekonomik ilişkilerin çok daha fazla geliştirilebileceği mesajı verildi. Son iki yıldır Türkiye’ye yaptığı yatırımın yanı sıra Marmaray projesinde ve Türksat 4A uydusunda kullanılan teknolojisiyle dikkat çeken Mitsubishi Electric, forumun sponsorları arasındaydı.

Forumda yaptığı konuşmada Mitsubishi Electric Türkiye’nin hikayesinden bahseden Mitsubishi Electric Avrupa Başkanı Kei Uruma, “2012 yılı sonunda Türkiye operasyonumuzu kurduktan kısa bir süre sonra fabrika otomasyonu alanındaki distribütörümüz Genel Teknik Sistemler (GTS) ile birleştik ve 2014’te 10 yılı aşkın süredir Türkiye’de klima distribütörümüz olan KlimaPlus’ı satın aldık. Fabrika otomasyon sistemleri, klima ve iklimlendirmenin satış ve satış sonrası hizmetlerini veren Mitsubishi Electric Türkiye; ayrıca iletişim uyduları, asansör, güç kaynakları ve ulaştırma bağlantılı altyapı işlerine de destek veriyor.” diye konuştu.

Türkiye pazarı avantajlarla dolu…

Türkiye’nin cazibeli bir pazar olduğunu söyleyen Kei Uruma, “Türkiye’de ve bölge ülkelerde iş alanlarımızı genişletmeyi hedefliyoruz. Fabrika Otomasyonu Türkiye’de gelişmesi beklenen bir pazar. Nüfus artışı ile altyapı ihtiyacı da artacak. Türk klima pazarında ise enerji tasarrufu ön plana çıkmaya başladı. Tüm bu gelişmeler bizim için önemli avantajlar.” şeklinde konuştu.

“Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu ürünleri üretmek istiyoruz”

Türkiye’de ihtiyaç duyulan ürünleri belirleyip üretmek istediklerini ifade eden Kei Uruma, Mitsubishi Electric’in çevreye duyarlı ve tasarruflu bakış açısıyla Türk toplumuna katkıda bulunmayı hedeflediklerini de söyledi. Mitsubishi Electric’in, daima gelişimin peşinde olma motivasyonunu temsil eden “Changes for The Better” yani “Daha İyisi İçin Değişim” kurumsal bildirisinden de bahseden Kei Uruma, “Ürünlerimizin enerji tasarruflu olması ve Mitsubishi Electric teknolojisiyle tasarrufa dair çözüm önerileri sunmak bizim için çok önemli. Bundan sonraki süreçte de değişimin öncüsü olarak birçok alanda yeniliklere imza atmayı hedefliyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.