Philips, Türkiye’nin Enerji Yükü Artıyor…

0
1710

“Türkiye’nin enerji yükü artıyor. Philips olarak enerji verimli aydınlatma çözümlerine geçişe öncülük ederek bu yükü azaltmayı sürdüreceğiz.”

Philips, 8-11 Ocak 2014 tarihlerinde WOW Convention Center’da düzenlenen 5. Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı’na(EVF) katıldı. Philips Profesyonel Aydınlatma Çözümleri Pazarlama Müdürü Mehmet Aras, enerji verimliliği kavramının her geçen gün daha da önem kazandığını belirterek Philips’in LED teknolojisi ve inovasyon deneyimi ile enerji verimli aydınlatma çözümlerine geçiş konusunda öncülük ettiğini söyledi.

Mehmet-ArasEnerji verimliliğinde 2023 yılına kadar yüzde 20’lik iyileştirme hedefine yönelik kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarını göreve çağıran değerlendirilmelerin yapıldığı fuarda, ülkelerin enerji verimliliği politika ve stratejileri ve Türkiye’de yaşanan gelişmeler, farklı disiplinler aracılığıyla değerlendirilirken, geliştirilen çözüm önerileri tartışıldı.

Aydınlatma sektörünün lideri Philips’in EVF 2014’te sergilediği ürünler arasında,  sağladığı yüzde 75’e varan enerji verimliliği ile ekonomiye önemli katkı sağlayan yol ve mimari aydınlatma çözümleri ilk sırada yer aldı. Kentsel dönüşüm projeleri aracılığıyla hareketli günler yaşayan sektörün öncelikleri arasında yer alan eski ve verimsiz teknolojinin enerji verimli LED teknolojisine dönüşümüne enerji verimli çözümleriyle rehberlik eden Philips; fuarda sergilediği ev, perakende ve otel, ofis ve endüstriye yönelik enerji verimli aydınlatma çözümleriyle de aydınlatma teknolojisinin ulaştığı son noktayı ortaya koydu.

LED lamba, armatür, kontrol sistemleri ve yazılımını tam entegre bir şekilde şehir aydınlatması çözümlerine dahil ederek, şehirlerin enerji ve bakım maliyetlerini minimize ederek yüzde 60’a varan enerji verimliliği sağlayan  akıllı aydınlatma çözümleriyle bu konuda yenilikçi bir yaklaşım sunduklarını ifade eden Philips Profesyonel Aydınlatma Çözümleri Pazarlama Müdürü Mehmet Aras, şu değerlendirmede bulundu:

 “Uluslararası Enerji Ajansının tahminlerine göre 12,7 milyar TEP olan dünya birincil enerji talebinin mevcut enerji politikaları ile devam edilmesi durumunda 2035 yılında yüzde 50 oranında artarak 18,7 milyar TEP’e ulaşması bekleniyor. Ülkemizde de son 10 yılda birincil enerji tüketimi yüzde 50 oranında arttı. Artan bu talebi karşılamak üzere enerji yatırımlarının da arttığı ülkemizde enerji verimliliği çok önemli bir gündem maddesi. Philips olarak biz de liderliğini üstlendiğimiz enerji verimli LED teknolojisi ile sunduğumuz ürün ve teknolojiler aracılığıyla, tüm sosyal paydaşlarımıza kazanma fırsatı sunuyoruz. Enerji verimliliği sağlamanın dışında gereksiz ışık kirliliğini ve enerji tüketimini ortadan kaldırmaya yönelik sunduğumuz akıllı teknolojiler de bu misyonumuzun bir ürünü.”

Aras, 2015’e kadar aydınlatma sektörünün yüzde 50’sinin LED teknolojisine geçmesini, 2020’de bu rakamın yüzde 75’e ulaşmasını beklediklerini ifade etti.  Aras, şunları söyledi:

“LED teknolojisi, hem bireysel olarak tüketiciye, hem ülke ekonomisine hem de ekosisteme ciddi kazanımlar getiriyor. LED lambalar enkandesan lambalara oranla 25 kat daha uzun ömürlü olmalarının yanı sıra yüzde 75 oranında daha az enerji tüketiyor. Geleneksel lambalara göre LED lambaların 15 katın üzerinde uzun ömürleri sayesinde işletmeler sık değiştirme maliyetlerinden tasarruf edebildikleri gibi 1-2 yıl içerisinde ilk yatırımlarını amorti edebiliyorlar. LED lambaların civa içermemeleri, daha az ısınmaları, UV ve IR gibi zararlı olabilecek ışın yaymama gibi avantajları da yaşadığımız çevreye ve doğaya önemli katkılar sağlıyor.”