Orta Gerilim yeni şalt sistemi, azaltılmış CO2 ayak izi ile elektrik şebekelerinin karbonsuzlaştırılmasını destekler. Çevre dostu GIS şalt donanımı, sürdürülebilir enerji geçişine yardımcı oluyor. Siemens Xcelerator portföyünden entegre sensör ve cihazlara sahip durum izleme yazılımı daha fazla kontrol ve şeffaflık sağlıyor.

Siemens Akıllı Altyapı, günümüz elektrik şebekelerinin karbonsuzlaştırılmasını desteklemek için sürdürülebilir ve dijital orta gerilim şalt ürün yelpazesini genişletti. Yeni F-gaz içermeyen mavi GIS ana şalt sistemi, yönetmeliklerden önce sürdürülebilir şebekelere erken geçişi mümkün kılıyor. Siemens, 24kV ve 2500A’e kadar sanayileşmiş ve üst düzey değerlere odaklanarak 8DAB 24’ü piyasaya sürdü ve NXPLUS C 24’ü yükseltti.

Tek ve çift bara tasarımına sahip 8DAB 24, 24kV, 40kA ve 2500A’e kadar olan değerler için mevcuttur ve dünya çapında 150.000’den fazla panelden oluşan kurulu bir tabana sahip kanıtlanmış bir tek kutuplu kapsüllü tasarıma dayanmaktadır. Bu, yüksek güvenilirlik, operasyonel güvenlik ve kompakt boyutlar sağlar. Robust Eco Design konseptiyle geliştirilen 8DAB 24, üretimden kullanım ömrünün sonuna kadar azaltılmış bir karbon ayak izi sağlayarak sürdürülebilir bir enerji geçişi için ideal bir seçimdir.

Siemens, Mayıs 2020’de başarıyla piyasaya sürülen NXPLUS C 24 orta gerilim şalt cihazında da önemli geliştirmeler yaptı. NXPLUS C 24 bakım gerektirmez ve dijital koruma, kontrol cihazları ve entegre sensörler sayesinde yenilikçi ve uygun maliyetli operasyonlar sağlar. Sürekli gelişim sayesinde, NXPLUS C 24 artık 2000A’e kadar iklim açısından nötr enerji dağıtımına olanak sağlıyor ve NXPLUS C ailesi içinde tamamen esnek bir genişletme mümkün.

Sonuç olarak, Siemens artık birincil dağıtım için çok çeşitli orta gerilim uygulamalarını kapsıyor ve önümüzdeki birkaç yıl içinde portföyü daha yüksek değerler ve müşteriye özel ek özelliklerle daha da geliştirmeye devam edecek.

Siemens’in sürdürülebilir ve yenilikçi mavi GIS portföyü, elektrik şebekelerinin çevre dostu şebekelere geçişine yardımcı oluyor. Kanıtlanmış vakum-kesici teknolojisinin yanı sıra, şalt cihazları doğal kaynaklı gazlara dayanan, florlu ve PFAS gazları içermeyen ve küresel ısınma potansiyeli (GWP) 1’in altında olan Clean Air kullanıyor. Yalıtım için Clean Air ile Siemens’in kanıtlanmış vakum-kesici teknolojisini birleştiren bu mavi GIS şalt cihazları, müşterilerin karbon ayak izlerini azaltmalarına yardımcı oluyor.

Siemens Akıllı Altyapı Elektrifikasyon ve Otomasyon CEO’su Stephan May, “Mavi GIS serimiz, müşterilerimizin daha sürdürülebilir bir gelecek yaratma çabalarını destekliyor” dedi. “Bunu yapabilmek için, geleceğe hazır olacak şekilde tasarlanmış akıllı ve sürdürülebilir ürünler, şebekeleri karbonsuzlaştırma ve dijitalleştirme çabalarında kamu hizmetleri ve endüstriler için çok önemlidir ve nihayetinde düzenlemeden önce iddialı hedeflere ve sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşırlar. 8DAB 24 ve NXPLUS C 24 mavi GIS sistemlerimiz tam da bunu sağlarken, 40 yılı aşkın süredir kendini kanıtlamış bir teknolojiyi temel alıyor.” 

Blue GIS şalt sistemi, müşterilerin dijital dönüşümlerini daha kolay, daha hızlı ve büyük ölçekte hızlandırmalarını sağlayan açık bir dijital iş platformu olan Siemens Xcelerator’ın yazılımını içeriyor. Şalt sistemine entegre akıllı sensörler varlık şeffaflığı sağlarken, bulut tabanlı analiz yöntemleri de arıza süresini ve bakım maliyetlerini azaltan verimli ve etkili kestirimci bakım desteği sağlıyor.