Ülkemizin En Büyük GES Yatırım Projesinde KLAS KABLO Tercih Edildi.

0
5587

  MALATYA GES 2Malatya İnönü Üniversitesi tarafından Türkiye’de tek alanda kurulacak olan 5MW’lık en büyük GES yatırımı Güneş santrali’ nin  alçak gerilim kablolarında KLAS KABLO tercih edildi.

Malatya İnönü Üniversitesi tarafından Türkiye’de tek alanda kurulacak olan 5MW’lık en büyük GES yatırımı Güneş santrali komple elektrik yapım işi 07.06.2013 tarihinde ihalesi yapıldı.

Bu önemli yatırım Güneş Santralinde  yüksek teknolojiye ,kaliteye ve dünya standartlarına  sahip yerli kablo kuruluşu olan KLAS KABLO’ nun üretmiş olduğu kablolar kullanılacak.

MALATYA GES 42005 yılında çıkan 5346 sayılı YEK kanunu ile ülkemizde yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılarak enerji üretiminin önü açılmasına rağmen uzun bir süreç sonunda artık yatırım yapılabilir noktasına gelinmiştir.

Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılmasında gerekli yatırım ve teknoloji olarak geç kalmamıza rağmen ve uzak doğu şirketlerinin aşırı derecede desteklenmelerine rağmen Ülkemizde bu sektörlerle ilgili yatırımlara başlanılmıştır.

malatya gesCari açığımızın en önemli etkeni olan enerji açığımızın kapanmasına katkı sağlayacak  güneş enerjisinin ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sağlayacağı kesindir.

Ülkemizde yeni başlamakta olan Güneş enerji santralleri her geçen gün artacaktır.