İnsan ve doğa arasında kurulacak dengeli bağın sürdürülebilir yaşama katkı sağladığı inancı ile örnek uygulamalar gerçekleştiren VİKO, 2015 yılına da yine fark oluşturan projelerle merhaba dedi.
Sürdürülebilirliği kurumsal değerleri arasında ele alan kuruluş, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için hayata geçirdiği projeler ile bugüne ve geleceğe değer katmaya devam ediyor. “Sürdürülebilir, aydınlık bir gelecek” yaklaşımı ile birçok proje gerçekleştiren VİKO, çalışanlarından oluşan Aydınlık Toplum Gönüllülerini projelerine dahil ederek maksimum etkiyi sağlamayı amaçlıyor.
Enerji Verimliliği İçin Kazak Giydiler, Ofislerin Isısını Düşürdüler…
WWF Türkiye iş birliği ile Green Office Programı’nı hayata geçirerek, karbon emisyonu başta olmak üzere enerji tasarrufu, yenilenebilir kaynaklar, doğal kaynakların bilinçli kullanımı konularında çalışanlarında farkındalık oluşturmayı hedefleyen VİKO, 2014 yılının son gününde de bu kapsamda anlamlı bir etkinliğe imza attı. 31 Aralık Çarşamba gününü Sweater Day / Kazak Giyme Günü ilan eden kuruluş, ofislerinin ısısını düşürüp yeni yılı enerji verimliliği konusunda farkındalık oluşturarak karşıladı.
Yaklaşık 250 beyaz yakalı çalışanın kazaklarını giyerek destek verdiği etkinlik, enerji kaynaklarının geleceğimiz adına ne kadar önemli olduğunu anlatan dövizlerle desteklenmesi ile birlikte oldukça renkli görüntülere sahne oldu. VİKO CEO’su Nusret Kayhan Apaydın “VİKO’da sürdürülebilirliği kurumsal bir değer olarak tanımladığımız için, üründe, üretimde, tesis yönetiminde ve sosyal sorumluluk projelerinde doğal kaynaklarımızın korunması ve enerji verimliliğini ana kriter olarak ele alıp faaliyetlerimizi bu doğrultuda gerçekleştiriyoruz.
Geldiğimiz noktada insanlığın doğa üzerindeki baskısı artarken, küresel ısınmanın artışı ve doğal kaynaklarımızın giderek azalması tüm insanların bu konuda sorumluluk almasını gerektiriyor. Biz de VİKO olarak gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için hayata geçirdiğimiz projeler ile bugüne ve geleceğe değer katmaya devam ediyoruz. WWF Türkiye iş birliği ile yılın son gününde gerçekleştirdiğimiz ‘Kazak Giyme Günü’nde amacımız, enerji verimliliği konusunda yeni yıla anlamlı bir farkındalık oluşturarak girmekti. Unutmamalıyız ki üzerinde yaşayabildiğimiz bir tek dünya var ve bizler hem gelecek kuşaklara hem de doğamıza karşı sorumluyuz.” dedi.
Gönül Kumbarasını Doldurdular, Çocuklara Yeni Yıl Hediyesi Sundular…
Yılın son kumbarasının ulaşacağı adres ise yakın bir zamanda ülkemizi yasa boğan maden kazasının yaşandığı Soma ilçesinin Karacakaş Köyü İlkokulu oldu. Kumbara, köy okulu öğrencileri için yeni yıl hediyesine dönüştü. Çevre konusundaki duyarlılığı ile dikkat çeken ve tüm süreçlerinde, çevresel etkileri minimuma indirecek malzeme ve teknolojileri tercih eden VİKO, bu gönüllülük projesi ile ihtiyaç fazlası malzemelerin kullanıma sunulmasına ve dolayısı ile ülke ekonomisine katkı da sağlıyor.
Engelli Öğrenciler İçin Yeni Yıl Partisi…
VİKO çalışanlarından oluşan ve 16 yıldır toplum yararına çok sayıda proje gerçekleştiren “VİKO Aydınlık Toplum Gönüllüleri” yeni yıla engelli öğrenciler için düzenledikleri parti ile girmek üzere bir organizasyon düzenledi. VİKO çalışanlarının hediyeleri ve çeşitli aktiviteler ile sevince boğulan Beyazay Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri unutulmaz bir gün yaşadı. “VİKO Aydınlık Toplum Gönüllüleri” özel sektördeki gönüllülük çalışmalarını destekleyerek yaygınlaşmasını sağlamak ve toplumda fark oluşturan iyi örnekleri ödüllendirmek amacı ile ÖSGD tarafından düzenlenen ‘Gönülden Ödüller’ sürecinde ‘En Başarılı Gönüllülük Programı’ ödülüne layık görülmüştü.